Непознатите острови – в хармония с природата

By май 11, 2017Uncategorized @bg

Остров Чеджу , Република Корея

Красивият остров със свеж въздух.

Чеджу ( 제주 ) е разположен на югозапад от Корейския полуостров и е най-големият остров в Южна Корея. Известен е с красива природа, богато културно наследство и най-вече с прекрасния свеж въздух. Една от най-известните дестинации за сватбени пътешествия в района.

Какво прави Чеджу изключителен?

Цялата територия на корейската перла е Биосферен резерват, който е защитен от ЮНЕСКО. В центъра на вулканичния остров се намира най-високата планина в Корея – Хала. Планината се е образувала след натрупването на базалтова лава. Изключително атрактивни са тунелите, които лавата оставя след себе си. Те са цяла система, наречена от местните „Oreum“ и съединяват девет пещери. Разходката из Oreum е като приказка, чийто сюжет би бил свързан с подземния живот.

Корейският остров се слави и с невероятните жени гмуркачки – haenyeo. Тези жени се гмуркат на 10 м. под водата, за да събират морски таралежи и всякакви ракообразни и то без кислородни маски. Това е професия от векове, която дори 80 годишни жени упражняват. Те се гмуркат 90 дни в годината, понякога за повече от седем часа на ден и са истинска атракция, тъй като звуците, които издават са уникални сами по себе си.

Корейското фолклорно селище на открито е прекрасен музей, който изпраща в далечната 1890г. всеки свой посетител. Със своите 117 къщи, то е достатъчно атрактивно дори и за най-скептичния посетител. Състои се от планинско, хълмово, рибарско и шаманско селище.

Изключително красив и забележителен е мостът Seonimgyo. Името на моста идва от седемте красиви нимфи, които са издълбани от двете му страни. Можете да съчетаете посещението заедно с разглеждането на водопада Cheonjeyeon, тъй като Seonimgyo минава над него.

Един от най-забавните паркове на територията на Чеджу е „Земята на любовта“ или Loveland. Паркът е фокусиран върху темата „секс“. Има множество скулптури, изобразяващи сексуални пози и като цяло в „Земята на любовта“ можете да получите добро сексуално обучение.

제주 테디베어뮤지엄 е Музеят на мечето. Атрактивната колекция е предназначена както за малки, така и за големи деца.  Може да се разгледат плюшени мечета от цял свят, като една от най -атрактивните експозиции е тази с най-малкото меченце в целия свят, с размери само  4.5mm. Винаги можете да си тръгнете от музея с някоя плюшка, предназначена за любим човек.

Не е нужно да се притеснявате къде бихте отседнали, тъй като на остров Чеджу има повече от 900 места за настаняване. Не броим възможността, някой мил човечец да Ви покани да пренощувате в неговата къща, ако види, че нямате подслон.

Остров Хоккайдо, Япония

Утринна красота

Една от многото отличителни японски черти е смяната на сезоните и тази смяна е най-красива на Хоккайдо. Величието на планините, синьото небе, свежият въздух и цветните поля – има толкова много неща, които си заслужава да бъдат видяни. Политическият и икономически център на острова е град Сапоро. Микс от природни и културни забележителности, Сапоро радва окото.

Какво прави Хоккайдо изключителен?

Сред множеството геопаркове на територията на острова, този който привлича най-много посетители е Паркът с езерото Тоя и вулканът Узу. Когато очите Ви срещнат гледката на издигащия се от вулкана дим, ще усетите динамиката на живота.

Природните паметници на Япония са невероятна гледка, тъй като са неща, които повечето от нас не виждат всеки ден. Хоккайдо може да ни разкрие красотата на червената птица още позната като Red-crowned crane; Маримо или мъховите топчета и еленът Езо.

Гледката към планината Фуджи остава всеки човек без дъх. Красотата на „покривът на Хоккайдо“ е необяснима.

Хоккайдо е известен най-вече с множеството си топли, минерални извори. Какво по-хубаво от това да се топнеш в гореща вода, докато навън около теб вали сняг.

Ресторантите Izakaya са част от културата на района. Когато влезете и седнете в ресторанта, веднага Ви носят допълнително ястие ‘otoshi’. Това е обичай в Япония и ястието не е безплатно, а се смята като сума за вход. В ресторанта се сервират само и единствено продукти, произведени на територията на острова.

И не на последно място, ако имате възможност, то разгледайте крепостта Goryokaku. Крепостта е проектирана във формата на звезда и е отделена от сушата с вода. В центъра й се намира кула, от която се открива невероятна, панорамна гледка.

Коморски острови

„Обединение – Солидарност – Развитие“

Коморските острови се намират в Индийския океан и са в близост до територията на Африка. Те са открити през 1503г. от португалски изследователи и са били под френска власт дълги години. Официалните езици са: коморски, арабски и френски и основната религия е ислям. В страната се намират множество природни забележителности като: водопада „Дзианкудре“, водопада „Нкозини“, централните гори „Мохели“ и др. Историческите градове, които могат да бъдат посетени са: Домони, Икони, Итсандра Мджини, Морони и Мутсамуду.

Коледен остров

„Коледният остров – „Галапагоса“ на Индийския океан“

Коледният остров, който е разположен в Индийския океан е австралийска външна територия. За него е характерно културното и етническо разнообразие. Населението му главно се състои от: китайци, австралийци, европейци и малайци. По-голямата част от жителите му имат австралийско гражданство.
Той е един от най-впечатляващите острови, благодарение на природните си чудеса – от уникалната ежегодна миграция на червени раци до необикновените птици и прекрасните непокътнати плажове, които имат единствено следи от крачета на костенурки по пясъка си. С такова разнообразие от фауна, Коледният остров често е наричан „Галапагоса“ на Индийския океан. Посетителите, които обичат да наблюдават птици, ще останат омагьосани от това, което може да им се предостави.