Различните музеи

By май 16, 2017Uncategorized @bg

Upside-down house
Къде: Шангхай, Китай
Какво ще видите: Обърнатата къща-музей се намира във фолклорно селище в провинция Джиншан, Шанхай. Построена е по необичаен начин, поркивът е основата, която се намира на земята а входната врата и пода представляват тавана. Всичко в този нетипичен дом е обърнато с „главата надолу“. Ще влезете през прозореца на тавана, направо в спалните и от там започвате своята обиколка.
Вход: Препоръчително е да разгледате Обърната къща до 20 мин. Билетът е 30 юана.

Museu da Moda
Къде: Лисабон, Португалия
Какво ще видите: Това е един от любимите музеи на посетителите на Лисабон, които се интересуват от мода и изкуство. Ще станете свидетел на интересни перманентни изложби, които представят модните вкусове през годините, а на последния етаж през определен период от време ще откриете различна временна изложба: от театрални костюми до красиви графити.
Вход: свободен.

Takao Trick Art Museum
Къде: м. Такао, Токио, Япония
Какво ще видите: Художественият музей на измамата е образец за успешно съчетание на изкуство и забалвение. Тук ще видите множество художествени творби, които създават впечетление, че обектите в творбата наистина съществуват и са неразделна част от нея. Музеят Ви предоставя възможността да се насладите на идеята да бъдете „измамени“ и да стимулирате своето въображение.
Вход: 1, 300 йени за възрастен.
Знаете ли, че … Художественият музей на измамата получава подкрепа от Египетското посолство и това му дава възможността в своите магазини за сувенири да предлага на посетителите истински египетски сребърни бижута, папируси, фигури от алабастър и др.

The Ragged School Museum
Къде: Лондон, Обединено Кралство
Какво ще видите: В „Музея на училището за бедни“ ще станете свидетел на възстановки на класни стаи от 19-ти век. Училището е наричано така, тъй като е било безплатно и предназначено за деца, чиито родители не са можели да си позволят да плащат за образованието им. Най-голямата сензация на музея е Викторианската класна стая.
Вход: свободен.

Porter Sculpture Park
Къде: Монтроуз, Южна Дакота, САЩ
Какво ще видите: Това не е типичен парк-музей, а нещо доста по-интересно. В парка със скулптурите на Портър Вие можете да се докоснете до самите произведения, да се снимате или забалявате с тях. От нетипични, железни скулптури във формата на дракони, до интересни форми на хора. Забавлението струи отвсякъде.
Вход: 8 $ за възрастен.

Electric Ladyland
Къде: Амстердам, Холандия
Какво ще видите: В музея на флуоресцентното изкуство се намират колекции на различни светещи в тъмното скали и арт композиции. Това малко помещение съхранява много интересни експонати.
Вход: 10 лв. (деца под 12 години – безплатно).

Tequendama Falls Museum
Къде: Сан Антнио от Текендама, Колумбия
Какво ще видите: Едно невероятно имение превърнато от разкошни руини в природен музей. Тук можете да се насладите на невероятната и тучна природна красота. Водопадите Текендама могат да бъдат видяни от изключително близко разстояние. А самото бохемско имение Текендама има славата на обладано от духове, което го превъръща в атрактивен хотел. Очаква Ви една невероятна разходка из колумбийската провинция.
Вход: безплатно.

Museum of Broken relationships
Къде: Загреб, Хърватия
Какво ще видите: Този иновативен музей представя една различна гледна точка относно разделите. В него можете да откриете историите на хора от цял свят, които са споделили сърцераздирателните си спомени от една несъстояла се любов. С помощта на предмети, инсталации и послания, ще станете част от човешката сантименталност – такава каквато е понякога – горчива и трогателна.
Вход: 7,90 лв. – редовен билет / 5,30 лв. за студенти и пенсионери.

Cancun Underwater Museum
Къде: Канкун, Мексико
Какво ще видите: Ще изследвате един уникален подводен музей на изкуството. Музеят разкрива повече от 460 подводни статуи и произведения на изкуството. Любителите на сноркелинга и гмуркането могат спокойно да се насладят на преживяването. Морското биоразнообразие е огромно и интересно и променя вида на скулптурите и произведенията, а тази промяна си заслужава да бъде видяна.
Вход: цените на билетите са различни 45 ~ 60 $ за възрастен.

District 6 Museum
Къде: Кейп Таун, ЮАР
Какво ще видите: Район 6 в Кейп Таун е бил разнообразен и интересен преди въвеждането на „апартейда“ в ЮАР. Тогава цветнокожите обитатели са били преследвани и можете да се запознаете с цялата тази интригуваща и тъжна история в музей „Дистрикт 6“.
Вход: от 20 лв.

Museo El Fosil
Къде: Вила де Лейвия, Колумбия
Какво ще видите: Ще видите един музей, чиято площ е колкото размерите на автобус. Но важното тук е, че ще разгледате много добре запазен фосил на динозавър. През 1977г. местни жители откриват скелет на Кронозавър ( предшественика на днешния крокодил ) и настава голяма, щастлива паника. Така се стига до решението да се създаде музей, за да могат колкото се може повече хора да разгледат невероятните останки. 7 метра дълъг на около 115 милиона години, Кронозавърът, както и другите водни обитатели от миналото заслужават да ги посетите.
Вход: безплатно
Знаете ли, че … Можете да си закупите колие със фосил на цена от 2 $.