Романтични дестинации за Свети Валентин

By декември 12, 2017Uncategorized @bg

Люцерн, Швейцария

Заснежените върхове на Алпите и средновековните сгради, няма как да не вдъхновят романтичната душа. Люцерн е един от най-очарователните швейцарски градове. В околността му се намира и природната забележителност – връх Пилатус – върхът с най-стръмната зъбчата железница в света. Дали ще го изкачите посредством железницата или ще го направите, чрез въздушните панормани гондоли – няма значение, защото ще бъдете заедно, наслаждавайки се на спиращи дъха гледки.

Мавриций

Остров Мавриций е чудесно място за почивка на топло, когато тук при нас в България е снежно и студено. Райският остров предлага безкрайни пясъчни плажове, които се къпят в тюркоазените води на Индийския океан. За любителите на водни спортове има красиви рифове за изследване. Местните жители са усмихнати и отзивчиви и заедно с модерната хотелска инфраструктура създават уютна и спокойна атмосфера на острова. Освен пълна почивка на плажа, Мавриций разнообразява пребиваването на туриста с природни и културни забележителности като националния парк „Блек Ривър Горджис“, Долината на цветовете и други. Прекрасно място за романтична почивка.

Малдиви

Хората казват, че намиращия се в Индийския океан островен архипелаг – Малдиви, е една от най-романтичните дестинации в света. Ако мечтаете за спокойствие, усамотение, плаж, лазурно море и много слънце, Малдивите са Вашето място. Докато се излежавате на плажа с бял пясък или пък плувате в чистите, прозрачни води, времето сякаш е спряло и романтиката Ви обгръща. Множество комплекси предлагат малки уютни стаи, вили или бунгала, където да се чувствате комфортно в хармония с човека до Вас и природата.

Париж, Франнция

Нито един списък с романтични дестинации няма да бъде пълен, ако в него не участва градът на любовта – Париж. Разходка ръка за ръка по китните улици, вечерен круиз по река Сена, романтична вечеря в традиционен парижки ресторант и разбира се посещение на Айфеловата кула, са само малка част от възможносттите, които могат да направят празника Ви незабравим.

Рим, Италия

Град, древен и красив, където романтиката витае във въздуха. Можете да се наслаждавате на залеза, от която и да е тераса в града и да хапвате традиционна италианска кухня в някой скрит и уютен ресторант. Рим винаги има какво да ви разкрие.

Сейшели

Да отседнеш на частен остров, който да почувстваш като собствен, това е едно уникално преживяване за отпразнуване на романтичния празник – Св. Валентин. Южно от Екватора, на около 1500 км. от брега на източна Африка се намира Република Сейшели. Един микроконтинент, съставен от 115 разнообразни острова. Някои от плажовете тук всяка година участват в класации за най-красивите в света. На Сейшелите можете да се забавлявате по много различни начини или просто да си почивате на лазурния бряг, винаги сте обградени от природна красота.

Швеция

Ако Вие и вашата половинка не сте любители на горещите тропици, то Швеция е чудесен избор за романтичен празник сред красотата на белия сняг. Отседнете в ледено иглу, повозете се на шейна, теглена от кучета или пък се стоплете в гореща сауна.

WHIRLPOOL HILL, Гулин, Китай

Топ романтична дестинация за двойките от Китай. Високи планини, издигащи се над тучни ливади, смарагдови оризови полета и криволичещи реки. Наистина романтично място, като излязло от красиво, пастелно платно. Чаената къща на върх  WHIRLPOOL е мястото, откъдето се виждат най-красивите и романтични гледки в района.