Социалистическа република Виетнам 

Виетнам е държава в Югоизточна Азия. Намира се в източния край на полуостров Индокитай и граничи с Китай, Лаос, Камбоджа и Южнокитайско море. Страна на тропични равнини, хълмове и покрити с гъсти гори планини. Разделена е на няколко физикогеографски региона: делтата на Хонгха, северният планински регион, централният планински регион, крайбрежният равнинен регион и регионът на делтата на река Меконг на юг. Климатът се определя от мусоните. По време на сухия зимен сезон, продължаващ от ноември до април, мусонните ветрове духат от север и североизток, а в периода на южния и югоизточен летен мусон, от май до октомври, в страната навлиза влажният въздух от морето, в резултат на което валят силни дъждове.
Всяко преживяване във Виетнам остава незабравимо. Страната е богата на природни и културно-исторически забележителности, с многобройни фестивали и празници. Виетнамската кухня е основана на ориза, отглеждан във вода в цялата страна. Виетнамците приготвят храната по различни начини: пържене, печене, варене, на пара. Националното ястие „ша джо“ – cha gio се приготвя от раци и свинско месо, гъби, скариди, ориз, фиде, зеле и боб, завити в тънка оризова палачинка и изпържени.
Ханой и Хо Ши Мин /Сайгон/ са два от най-големите градове в страната. Обитавана в продължение на почти едно хилядолетие, столицата Ханой е тих, зелен и свеж град с дружелюбни жители. Сайгон е повлиян от западния свят. Градът е индустриалната зона на страната.

ПРОГРАМА
ДЕН 1
Излитане от летище София с полет до Ханой.
ДЕН 2
Кацане на летището във Виетнам. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.
ДЕН 3
Закуска. Ден в Ханой. Предстои Ви да се докоснете до историята на виетнамската столица. Ще посетите „Военноисторическия музей, който ще ви разкаже за премеждията, през които е преминал един народ. Следва „Етнографският музей“- посветен на 54-те етнически групи, които официално се считат за местни във Виетнам. Обиколката продължава с разходка покрай „Западното езеро“ и посещение на храма „Quan Thanh“, построен през 11-ти век. Следва културен тур на Ханой, с посещение на мавзолея „Хошимин“, известния парк „Governor Residence“, пагодата с едно стълбище и пагодата „Dien Huu“. Разходката продължава с „Храма на литературата“ – първият азиатски университет. Предстои посещение на „Езерото на меча“, където се намира и заобиколения от вода храм „Ngoc Son“. Счита се, че във водите на езерото все още живее митичната костенурка с меч на гърба си. Връщане в хотела. Нощувка.
ДЕН 4
Закуска в хотела. Трансфер от Ханой до залива Халонг, който често е наричан „осмото чудо на света“. Пътьом ще посетите малка ферма за керамични изделия. Следва круиз в залива Халонг, като се плава на типичен дървен кораб върху чистите тюркоазени води. Ще посетите също и някои от невероятните пещери в залива. В късния следобед – трансфер обратно до Ханой. Нощувка.
ДЕН 5
След закуска от Ханой се отправяте на юг към Хоа Лу – древната имперска столица на Виетнам през 11-ти век. Ще станете свидетели на една невероятна гледка, която е трудно да бъде описана – оризища набраздени от красиви скални пещери. Можете да посетите тези пещери единствено, возейки се на малки лодки, управлявани от местен водач. Най-впечатляващата от тях е „Tam Coc“. Посещава се и свещения храм, който е гробница на династията Динх. Връщане в столицата. Нощувка.
ДЕН 6
Закуска. Свободно време за самостоятелно опознаване на Ханой. Нощувка.
ДЕН 7
След закуска – трансфер до летището за полет до град Хо Ши Мин. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време. Нощувка.
ДЕН 8
Закуска в хотела. Следва опознаване на Сайгон(старото име на Хо Ши Мин). Днес ще се повозите и на небезизвестното цикло. Разходката започва с посещение на храма от 19ти век – Thien Hau, възхитителен с уникалната си атмосфера и хилядите, горящи по цял ден свещници. Храмът е посветен на богинята, покровителка на моряците, която бди те да се върнат живи и здрави от морето. От тук продължавате към улицата „Trieu Quang Phuc“, на която можете да откриете всякакви традиционно китайски подправки. Следва посещение на католическата църква  „Cha Tam “ – построена през 1900г. едновременно в готически стил и необарок, но същевремнно с това, изглеждаща като китайски религиозен храм. Свободно време за шопинг на пазара Dong Khoi & Ben Thanh. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
 ДЕН 9
Закуска. Днешният ден е посветен на делтата на река Меконг и плаващия пазар Кай Бе. След като напуснете Хо Ши Мин се отправяте към река Меконг, където от кей ще се качите на малки лодки, които ще Ви отведат към интересните плаващи пазари на Кай Бе. Трансфер до града. Нощувка.
ДЕН 10
Закуска в хотела. Този ден ще разгледате символа на непрекъснатата борба на Виетнам срещу чуждите набези – тунелите Ку Ши. Тръгвате от Сайгон и по пътя ще имате възможността да разгледате типична виетнамска фабрика за производството на различни продукти от ориз. Строежът на Ку Ши започнал по време на Френската окупация, но те били доразвити най-вече през войната с Америка. Системата от тунели обхваща повече от 250 км. площ, простираща се от камбоджанската граница до границите на град Хо Ши Мин. Те са символ на виетнамската изобретателност, преданост, упорита работа и решимост. Трансфер до хотела в Сайгон. Свободно време. Нощувка.
ДЕН 11
Закуска. Полудневна екскурзия до домът на каодизма – гр. Тай Нин. Градът се намира в близост до границата с Камбоджа и е столица на едноименната провинция. Централният храм Као Дай се намира на 4 км от Тай Нин в селото Лонг Хоа. Заобиколен от множество училища и административни сгради, храмът съдържа поредица от различни цветове и символи. Изграден изцяло с дарения от своите енориаши, той е построен на девет нива, а вътре от двете страни има редица от стълбове с богато украсени цветни дракони, извиващи се нагоре около колоните. На обяд, точно в 12ч. ще имате възможност да наблюдавате уникално шоу – когато духовници и вярващи ще се движат заедно по централните улици, за да се помолят. Следобед връщане в Хо Ши Мин. Свободно време. Нощувка.
ДЕН 12
Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за вечерен полет до България.
ДЕН 13
Пристигане в България.
Цените в таблицата са в лева, с включени летищни такси:
Дата: 20.10.2018г. – 31.10.2018г.
Цена на пътуващ в двойна стая:  3 658 лв. 3590 лв.
Пакетната цена включва:
 • самолетен билет за международен полет София – Ханой / Хо Ши Мин – София, с включени летищни такси;
 • самолетен билет Ханой – Хо Ши Мин, с включени летищни такси;
 • 10 нощувки със закуски, от които 5– в Ханой и 5 в Хо Ши Мин;
 • всички трансфери по програмата;
 • всички екскурзии и посещения по програмата;
 • местни екскурзоводи на английски език;
Пакетната цена не включва:
 • медицинска застраховка с покритие 25000 EUR;
 • такса електронна виза – 25 USD;
 • бакшиши за местни шофьори и екскурзоводи;
 • лични разходи.
Забележки:
 • Пътуването е индивидуално.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 2.
 • При събрани минимум 12 пътуващи, агенцията може да осигури водач на български език, срещу доплащане.
 • Начин на плащане: 50 % плащане при резервация, доплащане 45 дни преди отпътуване.
 • При промяна на летищните такси е възможно преизчисляване на пакетната цена.
 • В случай на отказ от пътуването и прекратяване на Договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа:  до 45 дни преди отпътуване – изискуемият депозит, след 45 дни преди отпътуване – цялата дължима сума.
 • Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”.
 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
 • От 1.02.2017 до 31.12.2018 г. е в сила програма за електронно приемане и обработка на молби за краткосрочни туристически визи за Виетнам.Българските граждани, които желаят да посетят Виетнам с цел туризъм, при максимален престой в страната до 30 дни, могат да кандидатстват за електронна виза чрез https://www.immigration.gov.vn/ или https://www.xuatnhapcanh.gov.vn/.
 • Няма задължителни ваксинации, но се препоръчва консултация с Регионални здравни инспекции или Националния център по заразни и паразитни болести.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.
Примерни хотели по програмата:

L’Heritage Hotel 4* или подобен – http://www.hanoilegacyhotel.com/hanoi-l-heritage-hotel в Ханой;

Oscar Saigon Hotel 4* или подобен – http://www.oscar-saigonhotel.com/  в Хо Ши Мин.

 • Резервирай Екскурзия до екзотичен и завладяващ Виетнам