Необичайните хотели

By май 2, 2017Uncategorized @bg

Свикнали сме да отсядаме в 2*, 3*, 4* , 5* хотели, чието местоположение и удобства за нас са най-важни. А какво ли би било, ако отседнем в..?

HOTEL NOT HOTEL, Амстердам, Холандия

В този хотел всяко помещение е впечатляващо и уникално. Трябва да бъдете готови да спите в дизайнерска трамвайна мотриса, да намерите вратата към стаята си зад библиотеката или да се насладите на интериор в стил „испанска вила“. Всичко това е „Хотел нот Хотел“ – един от най-интересните хотели в Амстердам.

V8 Hotel Motorworld, Бьоблинген, Германия

Германия е известна с производството на качествени автомобили и страстта си към тях. Това може да се открои именно във „V8 Hotel Motorworld“, който е посветен на колите. 10 от 34-те стаи в този 4* хотел са декорирани на автомобилна таметика – от известния Route 66 до автомивка и дори гараж. Във всички стаи интериорът и съоръженията са от най-високо качество. В хотела се намира Motorworld, където изложба на класически коли, които стуват милиони, е на разположение за безплатно посещение.

Treehotel, Харадс, Швеция

„Хотелът на дърво“се намира в иглолистна гора, в близост до Харадс. Той представлява 7 уникални стаи, закрепени за дървета, като се планира да се изградят още. Отвън стаите напомнят на НЛО, а надникнете ли в тях ще отркиете дизайнерски мебели и сауна. Шведите се отличават с мисълта си към природата и вместо да изсичат прекрасните си борови гори, те мислят за устойчивото развитие на родината си и адаптират средствата за настаняване към дърветата, като запазват природата непокътната.

Kakslauttanen Arctic Resort East Village, Финландия

Хотелът е семеен ризорт, който можете да откриете в Лапландия. Разположен е само на 250м. северно от Арктическия кръг. Независимо, че се намира в средата на нищото, Kakslauttanen е лесно достъпен. Необичайното тук са помещенията, в които хората се настаняват. Стъклени иглута, Кело стъклени иглута (комбинация от хижа и стъклено иглу), хижи, снежни иглута и др. През зимата посетителите имат удоволствието да участват в снежни сафарита, сафари с хъскита, с елени и др. През лятото се берат гъби и боровинки, яздят се коне, лови се риба и се релаксира максимално.

The Boot Bed’n’Breakfast, Тасмания, Нова Зеландия

Този хотел Ви предоставя възможността да пренощувате в истински, гигантски ботуш. Изцяло обзаведена самостоятелна хижа, на прекрасно място, отправна точка към планина, плаж и гора. На приземния етаж се намира фоайето, където гостите се настаняват на удобното канапе, пред камината. Спираловидни стъпала ги отвеждат към спалните, които са обзаведени с огромни, двойни легла, а балконът може да бъде сравняван само с този на Жулиета Капулети.

Tianzi Hotel, Китай

Къде би било по-добре да се пренощува, ако не вътре в трио антични богове на благоденствието.  В превод Tianzi означава „Небесен син“. Този мистриозен хотел се състои от три сгради, всяка от които е с облика на определен бог. Можете да си изберете да отседнете в бога на богатството – Фу, или пък в бога на просперитета Лу, а последен избор е Шоу – богът на дълголетието. Китайците вярват, че ако отседнете в избрания бог, то той ще Ви донесе съответно богатство, просперитет или дълголетие. Изборът е Ваш.